Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Schil de gember en snijd het fijn. Verhit de olie in een wok of brede hapjespan. Fruit hierin de gember 3 minuten aan. Voeg de currypasta toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, bouillon of water, vissaus, limoensap, suiker en kaffir-limoenblaadjes toe. Breng onder af en toe roeren aan de kook. Voeg daarna de zoete aardappel toe en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan zodat de saus een beetje in kan dikken. Test met een vork of de zoete aardappel gaar is en verwijder dan de kaffir-limoenblaadjes als je ze gebruikt hebt. Voeg de spinazie of snijbiet toe en laat 2 minuten mee pruttelen, tot het geslonken is. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat extra vissaus, limoensap of suiker. Als je goed proeft, moet de curry zowel pittig, zoet, zuur als zout smaken.
Serveer met rijst en strooi er fijngehakte basilicum, koriander of bosui over.