Thaise curry met zoete aardappel en snijbiet

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Schil de gember en snijd het fijn. Verhit de olie in een wok of brede hapjespan. Fruit hierin de gember 3 minuten aan. Voeg de currypasta toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, bouillon of water, vissaus, limoensap, suiker en kaffir-limoenblaadjes toe. Breng onder af en toe roeren aan de kook. Voeg daarna de zoete aardappel toe en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan zodat de saus een beetje in kan dikken. Test met een vork of de zoete aardappel gaar is en verwijder dan de kaffir-limoenblaadjes als je ze gebruikt hebt. Voeg de spinazie of snijbiet toe en laat 2 minuten mee pruttelen, tot het geslonken is. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat extra vissaus, limoensap of suiker. Als je goed proeft, moet de curry zowel pittig, zoet, zuur als zout smaken.

Serveer met rijst en strooi er fijngehakte basilicum, koriander of bosui over.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

750-800 gr zoete aardappel
100 gr jonge spinazie of gebruik snijbiet in grove repen
3 el zonnebloemolie
1 cm verse gember
2 el Thaise rode currypasta (of minder als je niet van pittig houdt)
400 ml kokosmelk
200 ml groentebouillon of water
2 el vissaus of voor de vegetarische variant sojasaus
2 el limoensap
1 el palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
eventueel 4 kaffir-limoenblaadjes (te koop bij de toko, wij bewaren ze in de vriezer)
om te serveren: fijngehakte basilicum, koriander of bosui

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?