Was de rabarber en snijd in stukjes. Kook in een pan de rabarber met wat water en suiker en roer tot moes. Roer er eenmaal afgekoeld 2 el crème de cassis door. Klop de slagroom stijf met suiker. Roer 2 el crème de cassis door de mascarpone en schep de slagroom er luchtig doorheen. Leg op de bodem van de schaal een laag lange vingers nadat deze door de likeur zijn gehaald. Verdeel achtereenvolgens erover de helft van het mascarponemengsel, helft van rabarbermoes, weer een laagje lange vingers (door de drank halen), rest van het mascarponemengsel en afdekken met rest van rabarbermoes. Laat in de koelkast de tiramisu in ca. 2 uur door en door koud worden.
Tiramisu met rabarber*
Meer info over Rabarber
Ingrediënten
500 gr rabarber25 gr suiker
10 el crème de cassis (likeur)
2 dl slagroom
2 el suiker
150 g mascarpone
1 pak lange vingers
Ingrediënten
500 gr rabarber
25 gr suiker
10 el crème de cassis (likeur)
2 dl slagroom
2 el suiker
150 g mascarpone
1 pak lange vingers
25 gr suiker
10 el crème de cassis (likeur)
2 dl slagroom
2 el suiker
150 g mascarpone
1 pak lange vingers
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!