Toast met geplette aubergine en fêta

Meer info over Aubergines

 

 

 

Ingrediënten

Lunchgerecht 2 personen:

2 stevige boterhammen
300 gr aubergine
1,5 el olijfolie
40 gr fêta
1 tl honing
1 el pistachenoten
een paar blaadjes koriander
zout en peper

Verwarm de grill van de oven voor. Bestrijk een kant van de boterhammen met wat olijfolie. Grill ze in een paar minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter groot. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in zo'n 10 minuten goudbruin, gaar en zacht. Schep uit de pan in een kom en plet de stukjes met een vork. Het hoeft geen puree te worden, maar gewoon wat geprakte aubergine, zodat het iets makkelijker op je boterham blijft liggen. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aubergine over de gegrilde boterhammen. Brokkel de fêta erover. Schenk de honing erover. Hak de pistachenoten grof en verdeel over de belegde boterhammen. Rooster de boterhammen nog 5 minuten in de oven, tot de fêta en honing wat gesmolten zijn. Garneer met blaadjes koriander en serveer direct.

Ingrediënten

Lunchgerecht 2 personen:

2 stevige boterhammen
300 gr aubergine
1,5 el olijfolie
40 gr fêta
1 tl honing
1 el pistachenoten
een paar blaadjes koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?