Verwarm de oven voor op 200°C. Pak de bieten in met aluminiumfolie. Pof ze in 1 uur gaar in de oven.
Rooster in een broodrooster of oven de sneden brood knapperig. Snijd de ui in heel dunne halve ringen. Meng ze met de azijn en een snuf zout en zet even weg. Blancheer de tuinerwten in kokend water tot ze ontdooid zijn. Spoel om met (ijs)koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de knoflook en blaadjes munt in dunne reepjes. Pureer met een staafmixer of keukenmachine de tuinerwten, yoghurt, sap van de citroen, knoflook en munt tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de bieten en snijd in parten. Verdeel de tuinerwtenpuree over de geroosterde boterhammen. Schik daar de parten biet en rode ui op. Garneer met een beetje knapperig geroosterde pitten en zaden of dukkah.