Tomaten en pruimen salade

Meer info over Tomaten

In de ingrediëntenlijst voor deze salade kom je burrata tegen. Toen ik (Vivian) voor het eerst hoorde van burrata dacht ik dat het een Spaanse dans was. Van Barry leerde ik dat het totaal iets ander is, namelijk een Italiaanse verse kaas; mozzarella met een hart van room. Deze heerlijk romige kaas geniet tegenwoordig grote populariteit. In zo'n beetje ieder kookboek, tijdschrift en op menig menukaart kom je het tegen. Toch is het niet zo gemakkelijk te verkrijgen. De meeste kans maak je in een Italiaanse delicatessenwinkel. Vervang de burrata eventueel door een bol buffelmozzarella van goede kwaliteit.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

300 gr tomaten
4 pruimen
1 el balsamicoazijn
1,5 el olijfolie
5 blaadjes basilicum
1 bol burrata of mozzarella
zout en peper

Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd in parten. Snijd de tomaten in stukken. Wij vinden het het leukst om de tomaten in ongelijke stukken te snijden, zowel in plakjes, stukken als parten. Zo maak je je salade spannender. Meng de azijn en olijfolie door de tomaten en pruimen. Breng op smaak met zout en peper. Breek de burrata in stukken en meng voorzichtig door de salade. Garneer met blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

300 gr tomaten
4 pruimen
1 el balsamicoazijn
1,5 el olijfolie
5 blaadjes basilicum
1 bol burrata of mozzarella
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?