Tomaten-venkelrisotto
Meer info over Tomaten | Knolvenkel
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:3-4 stuks knolvenkel
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
300 gr risottorijst
1 el tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1,5 l groentebouillon
3 el edelgistvlokken (of geraspte Parmezaanse kaas)
zout en peper
Voor de Tomaten-venkelrisotto beginnen we door eerst de oven voor te verwarmen op 190°C. Snipper de ui en knoflook. Snijd 1 knolvenkel in kleine blokjes en
houd het loof apart. Snijd de overige venkel in parten van zo’n 1,5 centimeter dik. Spreid die uit over
een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de
venkel 30 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.
Bereid ondertussen de risotto. Breng een pan met bouillon aan de kook. Fruit de ui, knoflook en
fijngesneden venkel in 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan, tot de ui glazig is en de venkel zacht
begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de risottorijst toe en roer
goed door elkaar. Schenk de tomatenblokjes erbij en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Schenk er dan een soeplepel bouillon bij en roer wederom tot het vocht is opgenomen. Ga hiermee
door tot de rijst gaar en romig is. Je hebt hier misschien niet alle bouillon voor nodig. Voeg tot slot de
edel gistvlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Laat twee minuutjes rusten. Schep de
risotto in vier diepe borden en schik de geroosterde venkel er bovenop. Garneer met wat venkelloof
en serveer direct.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:
3-4 stuks knolvenkel
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
300 gr risottorijst
1 el tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1,5 l groentebouillon
3 el edelgistvlokken (of geraspte Parmezaanse kaas)
zout en peper
3-4 stuks knolvenkel
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
300 gr risottorijst
1 el tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1,5 l groentebouillon
3 el edelgistvlokken (of geraspte Parmezaanse kaas)
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!