Snijd de ui, knoflook, gember en peper in grove stukken. Doe ze in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine en hak fijn. Je kunt natuurlijk ook alles met een mes zeer fijn snijden.
Verhit de olie in een wok of braadpan. Fruit hierin het mosterdzaad enkele minuten tot ze beginnen te springen. Voeg het uimengsel toe en fruit zachtjes zo’n 10 minuten tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en fruit 2 minuten mee.
Snijd de tomaten in stukken, voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosroom en 160 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen tot een dikke saus ontstaat.
Kruid de kabeljauwfilets rondom met zout en peper. Leg ze in de currysaus, dek de pan af en laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen tot de kabeljauw net gaar is. Garneer met koriander en partjes limoen en serveer bijv. met rijst en/of naanbrood.