Tomatencurry met kabeljauw
Meer info over Soeptomaten | Tomaten
Ingrediënten
Licht hoofdgerecht 4 personen:1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember
1 rode peper
4-5 tomaten
1 el olie
1 tl (bruin) mosterdzaad
2 tl kurkuma
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
160 ml kokosroom
400-500 gr kabeljauwfilet (kan uit de diepvries)
zout en peper
koriander en partjes limoen ter garnering
Snijd de ui, knoflook, gember en peper in grove stukken. Doe ze in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine en hak fijn. Je kunt natuurlijk ook alles met een mes zeer fijn snijden.
Verhit de olie in een wok of braadpan. Fruit hierin het mosterdzaad enkele minuten tot ze beginnen te springen. Voeg het uimengsel toe en fruit zachtjes zo’n 10 minuten tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en fruit 2 minuten mee.
Snijd de tomaten in stukken, voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosroom en 160 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen tot een dikke saus ontstaat.
Kruid de kabeljauwfilets rondom met zout en peper. Leg ze in de currysaus, dek de pan af en laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen tot de kabeljauw net gaar is. Garneer met koriander en partjes limoen en serveer bijv. met rijst en/of naanbrood.
Ingrediënten
Licht hoofdgerecht 4 personen:
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember
1 rode peper
4-5 tomaten
1 el olie
1 tl (bruin) mosterdzaad
2 tl kurkuma
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
160 ml kokosroom
400-500 gr kabeljauwfilet (kan uit de diepvries)
zout en peper
koriander en partjes limoen ter garnering
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember
1 rode peper
4-5 tomaten
1 el olie
1 tl (bruin) mosterdzaad
2 tl kurkuma
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
160 ml kokosroom
400-500 gr kabeljauwfilet (kan uit de diepvries)
zout en peper
koriander en partjes limoen ter garnering
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!