Tomatencurry
Meer info over Tomaten

Onder het motto: "Een week zonder curry, is een week niet geleefd," wederom een recept voor curry en wel met die prachtige trostomaten van deze week. Wij aten deze zomerse curry met een mango-avocadosalade en rijst en konden ons voorstellen dat het ook erg lekker zou zijn met een gebakken witvisje of gegrilde gamba's.

Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper. Fruit dit mengsel aan, tot de ui glazig is maar nog niet bruin. Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes. Snijd de andere helft van de tomaten in 4 tot 6 grove parten per tomaat. Voeg het paprikapoeder, de kurkuma, het korianderpoeder, het komijnpoeder, de tomatenpuree, het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe aan de pan en fruit 3 minuten al roerend mee. Voeg de kleine tomatenblokjes toe en 150 milliliter kokend water. Laat dit 10 minuten pruttelen tot de tomaten uiteenvallen tot een saus. Leg de grotere tomatenparten in de saus en laat nog 5 minuten pruttelen, tot de tomatenparten zacht zijn maar nog wel hun vorm behouden. Breng op smaak met zout en peper en serveer met gehakte pinda’s en blaadjes koriander.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg trostomaten
1 ui
2 tenen knoflook
5 cm gember
1 rode peper
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
eventueel 1 tl (zwart)mosterdzaad (toko)
eventueel 12 verse kerrieblaadjes (toko)
2 tl tomatenpuree
2 el (kokos)olie
handje pinda’s
koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?