Tomatenpilav

Meer info over Soeptomaten

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het nieuwe kookboek East van Meera Sodha. Het is eigenlijk al een hoofdgerecht op zich, maar ook erg lekker met geroosterde groenten, gegrilde halloumi, gebakken witvis of kip.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

350 gr basmatirijst
600 gr tomaten
1 el olie
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 rode chilipeper
eventueel 12 verse curryblaadjes (toko)
1 kaneelstok
50 gr ongezouten cashewnoten
1¾ tl zout

Spoel de rijst af met water en doe het daarna in een kom met ruim water. Laat staan. Snipper de ui, knoflook en chilipeper. Verhit de olie in een ruime ondiepe pan met dikke bodem. Fruit de ui tot glazig. Voeg de knoflook, chilipeper, curryblaadjes, kaneelstok en cashewnoten toe en bak een paar minuten mee. Snijd ondertussen alle tomaten in ongeveer 8 parten. Voeg de tomaten toe aan de pan en bak een paar minuten, onder af en toe omscheppen, tot de tomaten zacht beginnen te worden en hun vocht vrijkomt. Giet de rijst af en voeg toe aan de pan. Schenk er 600 ml water bij. Strooi het zout erover. Roer het geheel door elkaar en breng aan de kook. Dek dan de pan af en draai het vuur lager, zodat het water nét pruttelt. Kook de rijst 15 minuten. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten stomen. Laat je in geen geval verleiden tot het openen van de deksel. Door de stoom in de pan te laten, krijg je perfect gekookte, luchtige rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

350 gr basmatirijst
600 gr tomaten
1 el olie
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 rode chilipeper
eventueel 12 verse curryblaadjes (toko)
1 kaneelstok
50 gr ongezouten cashewnoten
1¾ tl zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?