Tomatenrisotto met bleekselderij
Meer info over Bleek(groen)selderij

Verwarm in een pan de tomatenblokjes met hun sap en de bouillon of water. Snipper het uitje en de knoflook. Snijd de stengels van de bleekselderij in dunne plakjes. Bewaar de blaadjes. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en groenselderij. Voeg de rijst toe als de ui glazig is. Bak de rijst even mee tot het rondom is bedekt met een laagje olie. Schenk de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn verdampt is. Voeg dan een grote soeplepel van het tomatenmengsel toe en blijf op een middelmatig vuurtje roeren tot het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg vervolgens weer een lepel toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst beetgaar en smeuïg is, misschien heb je hier niet alles van het tomatenmengsel voor nodig. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Serveer met gehakte selderijblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

400 gr risottorijst
400 gr tomatenblokjes op tomatensap (uit blik)
750 ml groentebouillon of water
1 groenselderij
1 ui
1 teentje knoflook
1 el olie
125 ml droge witte wijn
zout en peper
Parmezaanse kaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?