Tomatensoep met kikkererwten en spelt
Meer info over Speltkorrels, gepeld

Mocht je nog wat snijbiet, spinazie of cavolo nero in huis hebben? Dan is het erg lekker om dit op het laatst aan deze soep toe te voegen. Gegarneerd met wat verse peterselie is deze voedzame en gemakkelijke soep een topper.

Spoel de spelt en laat het vervolgens een nacht weken in ruim water. Giet vervolgens de spelt af en zet apart. Snijd de ui, wortel, knoflook en bleekselderij in fijne stukjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit hierin de groenten 5 minuten. Voeg zout, peper, laurierbladeren, paprikapoeder en komijn toe. Fruit 1 minuutje mee en voeg dan de gewelde spelt, bouillon en 100 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat het vervolgens 20-30 minuten zachtjes pruttelen, tot de spelt gaar is. Spoel de kikkererwten af en voeg toe aan de soep. Voeg ook de tomatenblokjes toe. Laat nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak. Serveer met de peterselie en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Soep voor 4 personen:

150 gr spelt
1 ui
1 wortel
2 el olijfolie
eventueel 1 stengel bleekselderij
4 tenen knoflook
2 laurierbladeren
2 tl (gerookt) paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 l groente-/kippenbouillon
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
400 gr kikkererwten (1 blik)
5 gr verse peterselie
eventueel Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?