Tomatensoep met sprouty*
Kook de in stukjes gesneden tomaten tot ze zacht zijn. Pureer ze met behulp van een staafmixer of roerzeef. Doe de sprouty en knoflook erbij en kook het zachtjes gedurende 15 minuten. Voeg de wijn, stroop en worchestershire saus toe en garneer met een toefje room of kwark en een beetje bieslook.

Ingrediënten

1 kg tomaten, ontveld en in stukjes
150 gr sprouty
3 teentjes knoflook
2 el rode wijn
1 el melasse-stroop
1 tl worchestershire saus
zure room of kwark
gehakte bieslook

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?