Toscaanse bonenschotel

Meer info over Bleek(groen)selderij | Prei
Deze schotel is een veelzijdig bijgerecht die zich goed laat voorbereiden. 20 minuten voordat je wilt gaan eten schuif je het alleen nog even in de hete oven. Wij eten het graag met gebakken vis, een Toscaanse carré of knapperig brood en misschien een lekker sterk kaasje erbij.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 preien
4 stengels groenselderij
1 ui
2 tenen knoflook
3 takjes rozemarijn
3 el olijfolie + extra om mee te besprenkelen
150 ml witte wijn
300 ml groentebouillon
3 tomaten
800 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 oude boterhammen
peterselie ter garnering
zout en peper

Snijd de prei, bleekselderij, ui en knoflook allemaal in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hierin de groenten tot de ui glazig is. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten, naaldjes rozemarijn, witte wijn en bouillon toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 30-40 minuten zachtjes koken tot de groenten heel zacht zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de bonen af, voeg ze toe aan de pan en roer alles voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Breng opnieuw aan de kook. Scheur ondertussen de oude boterhammen in kleine stukjes zodat je een soort heel grof broodkruim krijgt. Strooi dit over de schotel en besprenkel met olijfolie. Zet de schotel 20 minuten in de oven tot het meeste vocht verdampt is en het broodkruim goudbruin is. Garneer met fijngesneden peterselie erover.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 preien
4 stengels groenselderij
1 ui
2 tenen knoflook
3 takjes rozemarijn
3 el olijfolie + extra om mee te besprenkelen
150 ml witte wijn
300 ml groentebouillon
3 tomaten
800 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 oude boterhammen
peterselie ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?