Maak de stengels prei schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Smoor de prei in rijkelijk boter in 10 minuten zacht. Voeg de melk toe, samen met zeezout, witte peper en nootmuskaat en laat de prei nog 2 minuten zachtjes sudderen op het vuur. Beleg vier sneetjes brood met rookkaas en verdeel de prei over de vier boterhammen. Verdeel de uienringen er ook over. Leg de andere 4 boterhammen erbovenop en snijd de tosti’s doormidden. Bak ze vervolgens goudbruin in de sandwichmaker. Geef er eventueel wat milde mosterd bij.
Tosti met gesmoorde prei en rookkaas*
Meer info over Prei
Ingrediënten
200 gr prei8 sneetjes casinobrood
25 gr boter
1/2 dl melk
8 plakjes rookkaas (donkere korst verwijderd)
zeezout en witte peper
1 mespunt nootmuskaat
1 milde ui, in dunne ringen gesneden
Ingrediënten
200 gr prei
8 sneetjes casinobrood
25 gr boter
1/2 dl melk
8 plakjes rookkaas (donkere korst verwijderd)
zeezout en witte peper
1 mespunt nootmuskaat
1 milde ui, in dunne ringen gesneden
8 sneetjes casinobrood
25 gr boter
1/2 dl melk
8 plakjes rookkaas (donkere korst verwijderd)
zeezout en witte peper
1 mespunt nootmuskaat
1 milde ui, in dunne ringen gesneden
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!