Tteokbokki met prei

Meer info over Prei
Tteokbokki is een klassiek Koreaans gerecht gemaakt van cilindervormige rijstcakes die worden gekookt in een pittige, zoet-hartige saus op basis van gochujang. De ‘chewy’ en zachte rijstcakes absorberen de smaak en maken de saus mooi glanzend.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

500 gr cilindervormige rijstcakes (koelvers of diepvries)
250 gr prei
1 wortel
3 tenen knoflook
1 el sesamolie
6 gedroogde shiitakes
200 gr Chinese kool
1-2 el gochujang (afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben)
1-2 tl gochugaru (afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben)
500 ml dashi (of water)
1-2 tl kristalsuiker
2 lente-uien

Wel de shiitakes 20 minuten in heet water. Halveer de wortel en prei in de lengte en snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een diepe hapjespan. Roerbak hierin de wortel, prei en knoflook zo’n 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes. Snijd ook de gewelde shiitakes in reepjes (verwijder de steel). Voeg de Chinese kool, shiitake, gochujang en gochugaru toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rijstcakes en dashi toe. Roer door elkaar. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 minuten pruttelen tot de rijstcakes en groenten zacht zijn en de saus ingedikt en glanzend is. Breng op smaak met kristalsuiker. Garneer met dunne reepjes lente-ui.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

500 gr cilindervormige rijstcakes (koelvers of diepvries)
250 gr prei
1 wortel
3 tenen knoflook
1 el sesamolie
6 gedroogde shiitakes
200 gr Chinese kool
1-2 el gochujang (afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben)
1-2 tl gochugaru (afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben)
500 ml dashi (of water)
1-2 tl kristalsuiker
2 lente-uien

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?