Tuinbonen met bosui en cherrytomaatjes
Meer info over Tomaten | Tuinbonen

Dit kleurrijke gerecht is een heerlijk zomers bijgerecht maar kan ook tot hoofdgerecht omgetoverd worden wanneer je het mengt met pasta of rijst.

Dop de tuinbonen en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel om met koud water. Als je een felgroen gerecht wilt, kun je de tuinbonen nu nog een tweede keer doppen, maar voor de smaak is het niet noodzakelijk. Snijd de knoflook fijn en snijd de bosui in langwerpige stuken. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar beneden in de pan. Bak de tomaatjes tot het sap eruit loopt en begint te karameliseren. Voeg dan de knoflook en bosui toe en bak die mee, tot de ui glazig wordt. Voeg dan de tuinbonen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de verse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht of hoofdgerecht 4 personen:

1,3 kg ongedopte tuinbonen
3 el olijfolie
400 gr cherrytomaten (erg leuk als je verschillende kleuren kunt vinden)
2-3 bosuien
2 tenen knoflook
2 el verse peterselie of bieslook
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?