Tuinbonenpesto

Meer info over Tuinbonen

Ingrediënten

250 gr gedopte tuinbonen
1 teentje knoflook
8 blaadjes munt
2 ansjovisfiletjes
2 el geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
70 ml olijfolie
zout en peper

Serveer deze pesto bijvoorbeeld op een sneetje brood en wat geschaafde Parmezaanse kaas of schep het met gebakken spekjes door pasta. Ook lekker: Nieuwe aardappelsalade met tuinbonenpesto. Meng hiervoor nog eens 70 ml olijfolie door de pesto en schep het door beetgaar gekookte stukken nieuwe aardappel.

Blancheer de tuinbonen 2 minuten. Laat ze iets afkoelen en dop ze vervolgens dubbel. Maak met je nagel een inkerving in het velletje en duw de ‘binnenboon’ naar buiten. Gooi het velletje weg. Pureer met een foodprocessor de bonen, knoflook, munt, ansjovis, kaas en olijfolie tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

De pesto is in de koelkast enkele dagen houdbaar.

Ingrediënten

250 gr gedopte tuinbonen
1 teentje knoflook
8 blaadjes munt
2 ansjovisfiletjes
2 el geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
70 ml olijfolie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?