Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Kook de tuinbonen in ongeveer 10 minuten gaar. Verwijder van de grote bonen het buitenste velletje (dubbeldoppen). Schep de olijfolie, citroenschil, het bonenkruid en 1 eetlepel citroensap door de warme bonen. Schep er de blokjes fêta door, zodat de kaas een beetje smelt. Serveer de lauwwarme salade direct.
Tuinbonensalade met fêta*
Meer info over Tuinbonen
Ingrediënten
1/2 citroen1 el fijngesneden bonenkruid
2 kg jonge tuinbonen, gedopt
100 gr fêta, in blokjes
3 el olijfolie
Ingrediënten
1/2 citroen
1 el fijngesneden bonenkruid
2 kg jonge tuinbonen, gedopt
100 gr fêta, in blokjes
3 el olijfolie
1 el fijngesneden bonenkruid
2 kg jonge tuinbonen, gedopt
100 gr fêta, in blokjes
3 el olijfolie
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!