Tuinbonentapenade
Meer info over Tuinbonen

Kook de bonen 10-15 minuten in water met een scheutje melk en laat uitlekken. Pluk de blaadjes van de munt en basilicum. Pureer in een keukenmachine de tuinbonen met de kruiden, het citroensap, de kaas en de amandelen. Schenk terwijl de keukenmachine draait de olijfolie geleidelijk bij het bonenmengsel. Breng op smaak met zout, peper en diksap.

Ingrediënten

220 gr gepelde tuinbonen
scheutje melk
1 bos munt
1 bos basilicum
2 el citroensap
40 gr geraspte oude kaas
50 gr amandelen
50 ml olijfolie extra vierge
zout en versgemalen peper
2 tl appeldiksap

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?