Tuinmeldevlindertjes (borrelhapje met meldepesto)
Meer info over Tuinmelde

Verwarm de oven op 220°C. Maak dan eerst de tuinmeldepesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan rondom goudbruin. Was de tuinmelde en snijd in repen. Snijd de knoflook in plakjes en rasp de kazen. Doe de tuinmelde, kaas, knoflook, pijnboompitten en olie in een keukenmachine en pureer tot een pesto. Leg twee plakjes bladerdeeg voor je op het werkvlak. Leg de ene pak 1 centimeter over de andere en druk aan, zodat een langwerpige plak ontstaat. Bestrijk het deeg met 3 eetlepels meldepesto. Rol dan vanaf beide korte kanten, naar het midden toe, zodat een vlindervorm ontstaat. Snijd de rol in 7 plakjes van iets meer dan 1 centimeter dik. Leg ze met een snijkant op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje aan. Herhaal dit met het overige bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk daarmee de tuinmelde-bladerdeegvlindertjes. Bak ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tip: gebruik de overige pesto voor een snelle pasta met pesto en wat verse blaadjes tuinmelde. 

Ingrediënten

14 borrelhapjes:

150 gr tuinmelde
50 gr Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
50 gr belegen kaas (of meer Parmezaanse kaas)
50 gr pijnboompitten
8 el olijfolie
1 ei
4 plakjes bladerdeeg
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?