Verwarm de oven op 220°C. Maak dan eerst de tuinmeldepesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan rondom goudbruin. Was de tuinmelde en snijd in repen. Snijd de knoflook in plakjes en rasp de kazen. Doe de tuinmelde, kaas, knoflook, pijnboompitten en olie in een keukenmachine en pureer tot een pesto. Leg twee plakjes bladerdeeg voor je op het werkvlak. Leg de ene pak 1 centimeter over de andere en druk aan, zodat een langwerpige plak ontstaat. Bestrijk het deeg met 3 eetlepels meldepesto. Rol dan vanaf beide korte kanten, naar het midden toe, zodat een vlindervorm ontstaat. Snijd de rol in 7 plakjes van iets meer dan 1 centimeter dik. Leg ze met een snijkant op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje aan. Herhaal dit met het overige bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk daarmee de tuinmelde-bladerdeegvlindertjes. Bak ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tip: gebruik de overige pesto voor een snelle pasta met pesto en wat verse blaadjes tuinmelde.