Turkse courgettetaart

Meer info over Courgette
Mücver zijn Turkse courgette-fetakoekjes. We maken het onszelf gemakkelijk door er een grote koek of taart van te maken die je in de oven kunt bakken.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 courgettes
2 lente-uien
2 tenen knoflook
10 gr peterselie
10 gr munt
10 gr dille
80 gr bloem
100 gr feta
75 gr halloumi
4 eieren
1 tl bakpoeder
2 el sesamzaad + extra ter garnering
olijfolie om mee in te vetten
crème fraîche voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ronde bakvorm met een diameter van 25 centimeter met bakpapier en vet in met olijfolie.
Rasp de courgettes grof en knijp met een theedoek zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de lente-uien, knoflook, peterselie, munt en dille fijn. Rasp de halloumi grof en verbrokkel de feta. Klop 4 eieren los in een ruime mengkom en meng hier alle ingrediënten goed doorheen. Schenk in de bakvorm en bak 35 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen, zodat de taart beter te snijden is. Garneer met extra sesamzaadjes en geef er een schepje crème fraîche bij.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

2 courgettes
2 lente-uien
2 tenen knoflook
10 gr peterselie
10 gr munt
10 gr dille
80 gr bloem
100 gr feta
75 gr halloumi
4 eieren
1 tl bakpoeder
2 el sesamzaad + extra ter garnering
olijfolie om mee in te vetten
crème fraîche voor erbij

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?