Turkse gestoofde snijbonen

Meer info over Snijbonen

Het geheim van dit recept is dat je de snijbonen langzaam gaart in tomaten en véél olijfolie. Wij eten de stoof het liefst met bulghur, een schep Turkse yoghurt en een partje citroen.

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr snijbonen
4 tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
125 ml olijfolie
verse blaadjes oregano, basilicum of peterselie ter garnering
zout en peper

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie op een matig vuur, in een brede pan. Fruit hierin de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe aan de pan en fruit 4 minuten mee. Verwijder de kopjes en kontjes van de snijbonen, en snijd in stukken van 3-5 centimeter lang. Doe de bonen in de pan en voeg ongeveer 150 ml water toe, zodat de bonen net onder het vocht staan. Schep alles door elkaar. Dek de pan af en laat rustig 45-50 minuten stoven, tot de saus mooi is ingedikt (maar zeker niet droog is) en de bonen zacht zijn. Breng goed op smaak met zout en peper en garneer met verse kruiden. De stoof is ook op kamertemperatuur erg lekker.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr snijbonen
4 tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
125 ml olijfolie
verse blaadjes oregano, basilicum of peterselie ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?