Turkse pizza

Meer info over Spitskool

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

8 tortillawraps
500 gr runder-of lamsgehakt
2 el tomatenpuree
2 tomaten
1 teen knoflook
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl kaneel
½ spitskool
2 el citroensap
1 rode ui
7 radijsjes
1 wortel
½ komkommer
15 gr verse peterselie/koriander/munt
sambal en/of knoflooksaus
zout en peper

We spelen voor deze Turkse pizza’s een klein beetje vals door niet ons eigen deeg te maken, maar tortillawraps te gebruiken. Dit maakt het een stuk makkelijker en sneller maar zeker niet minder lekker.

Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng het citroensap erdoor en zet apart. Snipper de teen knoflook en snijd de tomaten in stukken. Rul het gehakt in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer je rundergehakt gebruikt, zal er nu flink wat vet of vocht in je pan zitten. Schep dit met een lepel eruit. Voeg daarna de knoflook, tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder en kaneel toe. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg dan de tomatenstukken toe en bak het geheel, af en toe roerend, 10 tot 15 minuten tot de tomaten zacht zijn. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen. Snijd de radijsjes in dunne plakken. Snijd de wortel in dunne reepjes (bijvoorbeeld met behulp van een julienneschiller). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens ook in dunne plakjes. Doe alle groenten in aparte kommetjes en zet op tafel. Zet ook de spitskool op tafel. Pak de wraps erbij. Schep op iedere wrap 2 eetlepels van het gehaktmengsel en verdeel het met de achterkant van je lepel over de wrap. Schuif de wraps 3 minuten in de oven. Als ze niet allemaal tegelijkertijd in de oven passen, kun je ze warm houden onder aluminiumfolie. Zet de wraps op tafel en laat iedereen zijn eigen Turkse pizza samenstellen met spitskool, ui, radijs, wortel, komkommer, kruiden en saus naar keuze.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

8 tortillawraps
500 gr runder-of lamsgehakt
2 el tomatenpuree
2 tomaten
1 teen knoflook
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl kaneel
½ spitskool
2 el citroensap
1 rode ui
7 radijsjes
1 wortel
½ komkommer
15 gr verse peterselie/koriander/munt
sambal en/of knoflooksaus
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?