Turkse yoghurtdip

Meer info over Wortelen
Serveer met falafel en platbroden.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr wortel
200 gr Turkse of Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 el olijfolie + extra om te besprenkelen
½ el citroensap
eventueel enkele zwarte olijven ter garnering
zout en peper
Rasp de wortelen grof. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de wortel op een matig vuur zo’n 10 minuten, tot de wortel zacht is. Je herkent dit onder andere aan de kleur, die donkerder en geler wordt. Laat afkoelen. Rasp of pers de knoflook fijn. Meng de wortel en knoflook goed met de yoghurt. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Spreid het uit over een serveerschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en garneer naar wens met olijven.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr wortel
200 gr Turkse of Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 el olijfolie + extra om te besprenkelen
½ el citroensap
eventueel enkele zwarte olijven ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?