Udonnoedels met cherrytomatensaus
Dit recept van Nigel Slater (uit zijn boek 'Greenfeast') is kleurrijk en supersimpel. Succes gegarandeerd! Serveer de noedels als je veel trek hebt met bijvoorbeeld gebakken tofu of kip.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:500 gr gemengde cherrytomaten
2 tenen knoflook
1 rode peper
200 gr udonnoedels
2 el olie
½ el rijstazijn (of appelciderazijn)
1 el mirin (rijstwijn of water)
koriander ter garnering
zout en peper
Verwarm de oven voor op 225°C en zet ook de grill aan. Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook en peper in dunne reepjes. Doe de tomaatjes, knoflook en peper in een ovenschaal. Meng met de olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de tomaatjes tot ze geblakerd en zacht zijn. Bij ons duurde dit ongeveer 20 minuten, maar onze oven is minder krachtig dan menig andere oven dus houd het zelf goed in de gaten.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de tomaten uit de oven, voeg de rijstazijn en mirin toe en prak met een vork tot een zeer grove saus. Giet de noedels af en meng met de tomatensaus. Garneer met korianderblaadjes.
Ingrediënten
500 gr gemengde cherrytomaten
2 tenen knoflook
1 rode peper
200 gr udonnoedels
2 el olie
½ el rijstazijn (of appelciderazijn)
1 el mirin (rijstwijn of water)
koriander ter garnering
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!