Uienchutney*
Meer info over Ui

Dit is een recept van chef-kok Pepijn.

Makkelijk te maken en heerlijk op brood bij een mooie oude kaas of als smaakmaker in een rijke jus!

Bak de uien heel langzaam van glazig naar gekarameliseerd, ongeveer 30 minuten. Voeg dan de stroop en de azijn toe, eventueel zout en peper naar smaak. Kook het geheel in tot een donkere chutney, doe in een potje, je kan dit potje eventueel wecken dan blijft het heel lang goed.

Ingrediënten

2 grote uien
1 el boter
1 el appelstroop
2 el appelazijn (of balsamico, sherry of eigen favoriete azijn)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?