Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog tot laag vuur. Bak hierin de uien 5-6 minuten onder af en toe omscheppen tot ze glazig zijn. Voeg suiker en azijn toe en blijf nog 4-5 minuten verhitten tot de uien donker en gekarameliseerd zijn. Laat ze afkoelen. Rol het deeg uit tot een 2-3 millimeter dikke lap en snijd er een cirkel van 25 centimeter doorsnee uit. Kerf de deeglap rondom op 2 centimeter afstand van de rand kruislings iets in en leg hem op de beklede bakplaat. Verdeel de uien op het deeg en blijf binnen de ingekerfde rand. Leg de plakjes bacon er bovenop en bestrooi met tijm. Bestrijk de rand met het losgeklopte ei. Bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven tot de taart goudbruin is en de ingekerfde rand is gerezen.
Uientaart
Meer info over Ui
Ingrediënten
4 (rode) uien, in ringen1 el olijfolie
2 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
375 gr bladerdeeg, ontdooid
4 dunne plakjes spek
1 el tijmblaadjes
1 ei, losgeklopt
Ingrediënten
4 (rode) uien, in ringen
1 el olijfolie
2 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
375 gr bladerdeeg, ontdooid
4 dunne plakjes spek
1 el tijmblaadjes
1 ei, losgeklopt
1 el olijfolie
2 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
375 gr bladerdeeg, ontdooid
4 dunne plakjes spek
1 el tijmblaadjes
1 ei, losgeklopt
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!