Vega san choy bao (Chinese slabakjes)
Deze Chinese slabakjes maken ons altijd vrolijk! Ze zijn snel klaar, verrukkelijk en heel kleurrijk. Volgens het originele recept worden slabladeren gevuld met varkensgehakt. Wij vinden het echter met champignons en vegetarisch gehakt lekkerder. Een leuk gerecht om te delen met je vrienden en familie als voorgerecht bij een etentje. Of maak er een hoofdgerecht van door de gevulde slabladeren te serveren met rijst.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen, voorgerecht 4-6 personen:250 gr kastanjechampignons
1 kropsla
180 gr vegetarisch gehakt
1 el zonnebloemolie
1 grote sjalot
½ rode peper
2 cm gember
2 tenen knoflook
2 el ketjap manis
1 el sojasaus
½ limoen
1 tl maizena
1 lente-ui
Ter garnering: pinda's, munt, koriander, rode peper, partjes limoen
Ingrediënten
250 gr kastanjechampignons
1 kropsla
180 gr vegetarisch gehakt
1 el zonnebloemolie
1 grote sjalot
½ rode peper
2 cm gember
2 tenen knoflook
2 el ketjap manis
1 el sojasaus
½ limoen
1 tl maizena
1 lente-ui
Ter garnering: pinda's, munt, koriander, rode peper, partjes limoen
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!