Vega stoofpot met pompoen, limabonen en palmkool
Meer info over Pompoen

 

 

 

 

Dit is een recept van abonnee Gerja.

Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Schil de pompoen en snijd hem in niet te grote stukken. Snijd de basilicum klein. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel goed af. Verwijder de nerven van de cavolo nero en snijd klein. Verhit de olie in een stoofpan met dikke bodem en bak de prei 5 minuten. Voeg de pompoen, basilicum en knoflook toe en bak dit nog 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan, en laat in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven. Voeg de bonen en cavolo nero toe, roer goed door en breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Warm alles goed door en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 3 personen:

1 grote prei
½ pompoen
½ bosje basilicum of 1 el gedroogd
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
200 ml groentebouillon
400 gr limabonen (uit blik)
400 gram cavolo nero (palmkool)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?