We beginnen het gerecht; choucroute garnie door eerst de oven voor te verwarmen op 200°C. Was de zoete aardappelen en snijd in ronde plakken van 1,5 centimeter dik. Schil de ui en snijd horizontaal doormidden. Klop 2 eetlepels olijfolie met het paprikapoeder en een snuf zout en peper door elkaar. Meng hier de zoete aardappel en rode uien door. Spreid ze uit over een bakplaat. Leg de uien met het snijvlak naar beneden. Rooster de zoete aardappel en uien in 30 minuten gaar en goudbruin.
Bereid ondertussen de zuurkool. Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Fruit deze in 2 eetlepels olie tot glazig. Voeg de zuurkool (knijp het vocht eruit als je niet zo van zuur houdt), jeneverbessen, peperkorrels, kruidnagels, laurierbladeren, wijn en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 25-30 minuten zonder deksel op de pan rustig pruttelen. Breng tot slot op smaak met zout en peper.
Schil de aardappels, houd ze heel, en kook ze in zo’n 20 minuten gaar. Bereid de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de zuurkool in het midden van een ruime serveerschaal. Schik de aardappel, groenten en worstjes eromheen en geniet van deze overheerlijke vegetarische choucroute garnie.