Vegetarische coquille

Meer info over Rammenas

Huh, vegetarische coquille, hoe dan? Dat dachten wij ook toen we het op de menukaart van Kaapse Maria zagen staan. Gelukkig kent Barry de chef-kok daar en heeft hij zijn 'geheim' ontfutseld. De 'coquille' is eigenlijk gestoofde en gebakken rammenas of daikon, wat er precies uitziet als een echte coquille. Om de illusie te vergroten kun je de rammenas opdienen in een schelp. Mocht je een 'exotisch' kerstdiner in gedachten hebben, of zoek je een origineel hapje voor oudjaarsavond, dan is dit recept alvast onze tip!

 

 

Ingrediënten

Hapje of amuse 2 personen:

1 rammenas
1 el boter
1 el sojasaus
1 flinke mespunt witte miso (kappertjes, zongedroogde tomaat, zeewier)
¼ rode peper
¼ lente-ui
1 tl zwart of wit sesamzaad
eventueel enkele blaadjes koriander

Schil de rammenas. Snijd horizontaal 2 plakken uit het midden van ongeveer 2 centimeter dik. Steek of snijd uit elke plak een rondje met een doorsnede van ongeveer 4,5 centimeter, zodat het de vorm heeft van een coquille. Gebruik de rest van de rammenas om, in stukjes gesneden, door een salade of kinilaw (zie site) te doen. Doe de plakken rammenas in een pan en zet ze onder water. Schenk de sojasaus erbij. Leg een klein bordje of kommetje op de rammenas, zodat ze onder water blijven staan. Breng het water aan de kook en stoof de rammenas 1 uur, tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Haal uit de pan en laat uitlekken. Snijd de peper en lente-ui in dunne ringetjes. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de rammenas 1-2 minuten per kant, tot ze rondom goudbruin zijn en eruit zien als dichtgeschroeide coquilles. Leg de rammenas in een schelp of op een schoteltje. Schep er een klein beetje miso op. Strooi de peper, lente-ui en sesamzaad erover. Schep er tot slot een beetje boter uit de pan over. Garneer naar wens met koriander. Tip: De miso zorgt voor zoutigheid en umami in het gerecht. Heb je geen miso in huis, dan kun je het vervangen door kappertjes, zeewier of een zongedroogd tomaatje.

Ingrediënten

Hapje of amuse 2 personen:

1 rammenas
1 el boter
1 el sojasaus
1 flinke mespunt witte miso (kappertjes, zongedroogde tomaat, zeewier)
¼ rode peper
¼ lente-ui
1 tl zwart of wit sesamzaad
eventueel enkele blaadjes koriander

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?