
Vegetarische coquille
Huh, vegetarische coquille, hoe dan? Dat dachten wij ook toen we het op de menukaart van Kaapse Maria zagen staan. Gelukkig kent Barry de chef-kok daar en heeft hij zijn 'geheim' ontfutseld. De 'coquille' is eigenlijk gestoofde en gebakken rammenas of daikon, wat er precies uitziet als een echte coquille. Om de illusie te vergroten kun je de rammenas opdienen in een schelp. Mocht je een 'exotisch' kerstdiner in gedachten hebben, of zoek je een origineel hapje voor oudjaarsavond, dan is dit recept alvast onze tip!
Ingrediënten
Hapje of amuse 2 personen:1 rammenas
1 el boter
1 el sojasaus
1 flinke mespunt witte miso (kappertjes, zongedroogde tomaat, zeewier)
¼ rode peper
¼ lente-ui
1 tl zwart of wit sesamzaad
eventueel enkele blaadjes koriander

Ingrediënten
1 rammenas
1 el boter
1 el sojasaus
1 flinke mespunt witte miso (kappertjes, zongedroogde tomaat, zeewier)
¼ rode peper
¼ lente-ui
1 tl zwart of wit sesamzaad
eventueel enkele blaadjes koriander


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
