Kook de gewassen spliterwten 1 uur in de bouillon. Maak de groenten schoon en schil de aardappelen. Snijd de knolselderij, ui, prei, aardappelen en wortelen klein. Doe de groenten en de aardappelen bij de soep, kook de soep nog 30 minuten. Snijd de bladselderij klein en voeg dit de laatste 10 minuten toe. Maak de soep op smaak met peper en zout.

Vegetarische erwtensoep*
Meer info over Spliterwten
Ingrediënten
500 gr spliterwten2 l groentebouillon
1 knolselderij
2 uien
2 preien
2 aardappelen
2 kleine winterwortelen
bladselderij
peper en zout

Ingrediënten
500 gr spliterwten
2 l groentebouillon
1 knolselderij
2 uien
2 preien
2 aardappelen
2 kleine winterwortelen
bladselderij
peper en zout

2 l groentebouillon
1 knolselderij
2 uien
2 preien
2 aardappelen
2 kleine winterwortelen
bladselderij
peper en zout


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
