Vegetarische paella

Meer info over Knoflook | Paprika

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

250 gr paellarijst
1 ui
3 tenen knoflook
2 paprika’s
een plukje saffraan
3 el olijfolie
180 gr tomaat
600 ml groentebouillon
1 volle tl gerookt paprikapoeder
100 gr doperwten (diepvries)
1 citroen
6-8 partjes artisjok (op olie)
enkele takjes peterselie
Breng de groentebouillon aan de kook. Doe de saffraan in een kommetje en laat wellen in 2 eetlepels warme bouillon. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een paellapan of ruime koekenpan. Fruit hierin de ui, knoflook en paprika tot de ui glazig is en de paprika zacht. Voeg het paprikapoeder toe en fruit 1 minuut mee. Snijd de tomaat in blokjes, voeg toe aan de pan en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Schenk 500 ml hete bouillon en de saffraan (met het vocht) erbij, laat 1 minuut hard pruttelen en draai dan het vuur naar matig tot laag. Laat 17-20 minuten rustig pruttelen, tot het vocht verdampt is en de rijst gaar. Laat je niet verleiden om te roeren, want dan krijg je risotto in plaats van paella. Je wilt aan de onderkant een knapperig rijstkorstje (socarrat) krijgen. Mocht het toch echt ruiken alsof de rijst aanbrandt, voeg dan een klein scheutje extra water toe. Strooi, als de rijst gaar is, de doperwten erover, dek de pan af, en laat 5 minuten stomen. Snijd de citroenen in partjes en hak de peterselie fijn. Garneer de paella met partjes citroen, artisjok en peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

250 gr paellarijst
1 ui
3 tenen knoflook
2 paprika’s
een plukje saffraan
3 el olijfolie
180 gr tomaat
600 ml groentebouillon
1 volle tl gerookt paprikapoeder
100 gr doperwten (diepvries)
1 citroen
6-8 partjes artisjok (op olie)
enkele takjes peterselie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?