
Vegetarische saucijzenbroodjes
Dit zijn een van onze lievelingshapjes; ideaal voor een (kerst)brunch, lunch of borrel.
Wij hebben ervoor gekozen om deze vegetarische saucijzenbroodjes een Midden-Oosters tintje mee te geven met komijn en harissa. Je kunt ze ook een meer Zuid-Europese twist meegeven door de komijn te vervangen door (verse/gedroogde) Provençaalse kruiden en de harissa door tomatenpuree.
Ingrediënten
Hapje 12 personen:250 gr champignons
150 gr Le Puy linzen
1 el olijfolie
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijnzaad
1 el harissa
20 gr peterselie
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
sesamzaad
zout en peper

Ingrediënten
250 gr champignons
150 gr Le Puy linzen
1 el olijfolie
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijnzaad
1 el harissa
20 gr peterselie
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
sesamzaad
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
