Vegetarische saucijzenbroodjes

Meer info over Champignons


Dit zijn een van onze lievelingshapjes; ideaal voor een (kerst)brunch, lunch of borrel.

Wij hebben ervoor gekozen om deze vegetarische saucijzenbroodjes een Midden-Oosters tintje mee te geven met komijn en harissa. Je kunt ze ook een meer Zuid-Europese twist meegeven door de komijn te vervangen door (verse/gedroogde) Provençaalse kruiden en de harissa door tomatenpuree.

 

Ingrediënten

Hapje 12 personen:

250 gr champignons
150 gr Le Puy linzen
1 el olijfolie
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijnzaad
1 el harissa
20 gr peterselie
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
sesamzaad
zout en peper

Begin het maken van de vegetarische saucijzenbroodjes door eerst de linzen gaar te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de champignons in stukken. Voeg de komijn toe aan het uimengsel en fruit 2 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak 5-10 minuten tot de champignons zacht zijn. Voeg de harissa toe en bak 1 minuut mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Giet de linzen af. Pureer met een keukenmachine de linzen en het champignonmengsel tot een grove puree. Er mogen zeker nog wat hele linzen en stukjes champignon in zitten. Hak de peterselie fijn en roer door de puree. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat vervolgens afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de plakjes bladerdeeg in tweeën, zodat je brede repen deeg krijgt. Schep in het midden van elke reep een flinke eetlepel van het champignon-linzenmengsel en vouw het deeg erover. Druk de rand dicht met een vork. Bestrijk de vegetarische saucijzenbroodjes met een losgeklopt ei en strooi er sesamzaadjes over. Bak de vegetarische saucijzenbroodjes
25-30 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.

Bekijk hier meer recepten met champignons.

 

Ingrediënten

Hapje 12 personen:

250 gr champignons
150 gr Le Puy linzen
1 el olijfolie
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijnzaad
1 el harissa
20 gr peterselie
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
sesamzaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?