Begin het maken van de vegetarische saucijzenbroodjes door eerst de linzen gaar te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de champignons in stukken. Voeg de komijn toe aan het uimengsel en fruit 2 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak 5-10 minuten tot de champignons zacht zijn. Voeg de harissa toe en bak 1 minuut mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Giet de linzen af. Pureer met een keukenmachine de linzen en het champignonmengsel tot een grove puree. Er mogen zeker nog wat hele linzen en stukjes champignon in zitten. Hak de peterselie fijn en roer door de puree. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat vervolgens afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de plakjes bladerdeeg in tweeën, zodat je brede repen deeg krijgt. Schep in het midden van elke reep een flinke eetlepel van het champignon-linzenmengsel en vouw het deeg erover. Druk de rand dicht met een vork. Bestrijk de vegetarische saucijzenbroodjes met een losgeklopt ei en strooi er sesamzaadjes over. Bak de vegetarische saucijzenbroodjes
25-30 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
Bekijk hier meer recepten met champignons.