Vegetarische “snert” met pastinaak*

Meer info over Pastinaak

Ingrediënten

1 kom vol mungbonen, koken met laurierblad
1 ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, geplet en gehakt
1 grote pastinaak, geschild, in stukjes
2 volle theelepels garam massala
1 liter groentebouillon
1 snuif bonenkruid
1 snuif tijm
1/2 gesnipperde rode peper
1 scheut tamari om af te maken

Dit is een recept van abonnee Jacintha.

Smoor de ui een paar minuten in een flinke scheut (olijf)olie, doe daarna de knoflook en pastinaak erbij. Kook intussen de mungbonen met laurierblad gaar. Warm de bouillon op en voeg de gesmoorde groenten, garam massala, bonenkruid en tijm toe en stoof nog 10 minuten. Meng de mungbonen als ze gaar zijn door de soep. Je kunt eventueel een mooie zachte snert maken door even de handmixer er op te zetten. Voeg eventueel een scheutje room of kokosmelk toe (al is het best al zoet) en maak het af met een scheut tamari.

Natuurlijk kan er altijd een rookworstje bij voor de vleesliefhebbers of een handje fijne sojabrokjes.
Dit recept nodigt tot veel meer variaties uit. Elke keer wat anders!

Ingrediënten

1 kom vol mungbonen, koken met laurierblad
1 ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, geplet en gehakt
1 grote pastinaak, geschild, in stukjes
2 volle theelepels garam massala
1 liter groentebouillon
1 snuif bonenkruid
1 snuif tijm
1/2 gesnipperde rode peper
1 scheut tamari om af te maken

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?