Vegetarische Turkse köfte met bietentzatziki

Meer info over Rode bieten

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

300 gr vegetarisch vers gehakt (dus niet vegetarisch rulgehakt)
½ rode ui
3 tenen knoflook
10 gr dille
1 tl komijnpoeder
1 tl gedroogde oregano
½ tl kaneelpoeder
350 gr gekookte of gepofte biet
200 gr Griekse yoghurt
2 platbroden
een beetje peterselie of tuinkers en olijfolie ter garnering
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui, 2 tenen knoflook en dille heel fijn. Meng het gehakt met de ui, 2 tenen knoflook, helft van de dille, komijnpoeder, oregano, kaneelpoeder, een snuf zout en peper. Kneed goed door elkaar en vorm er 6 ovale “gehaktballen” van. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten gaar.

Rasp ondertussen de biet grof en de overige teen knoflook fijn. Schep dit door de yoghurt tot een lichtroze tzatziki ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Warm de platbroden op. Schep daar een flinke lepel tzatziki op en schik de köftes er bovenop. Garneer met wat gehakte peterselie en sprenkel er een beetje olijfolie overheen.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

300 gr vegetarisch vers gehakt (dus niet vegetarisch rulgehakt)
½ rode ui
3 tenen knoflook
10 gr dille
1 tl komijnpoeder
1 tl gedroogde oregano
½ tl kaneelpoeder
350 gr gekookte of gepofte biet
200 gr Griekse yoghurt
2 platbroden
een beetje peterselie of tuinkers en olijfolie ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?