Veldsla met quinoa*
Meer info over Veldsla

Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven. Klop een dressing van mosterd, 3 el olie en 3 el azijn. Meng door de dressing ook de helft van de selderijblaadjes. Snijd de appels horizontaal in zo dun mogelijke plakken en giet de overige azijn over de plakken. Hak de amandelen grof en meng ze door de quinoa. Schenk de overige olie erover en schep voorzichtig de veldsla erdoor en bestrooi met de andere helft van de selderijblaadjes. Verdeel het quinoamengsel over 4 borden en leg er de appelplakken op. Verdeel de kaas erover en besprenkel met de dressing.

 

Ingrediënten

200 gr quinoa
2 tl dijonmosterd
4 el extra vierge olijfolie
5 el appelciderazijn
2 frisse appels
20 gr selderijblaadjes, grof gehakt
100 gr gezouten amandelen
100 gr veldsla
150 gr oude (schapen)kaas, dun geschaafde plakjes

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?