Venkel-bloedsinaasappel salade

Meer info over Knolvenkel | Sinaasappel
Wanneer de korte periode van bloedsinaasappels is aangebroken, staat deze eenvoudige en kleurrijke salade wekelijks bij ons op het menu!

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 venkelknol
2 bloedsinaasappels
10 zwarte olijven
5 gr peterselie
½ citroen
2 el olijfolie
zout en peper
Halveer de venkel in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in zo dun mogelijk plakjes. Meng in een kom met het sap van de halve citroen. Snijd de schil van de bloedsinaasappel af. Snijd de bloedsinaasappel in dunne plakjes. Hak de olijven grof. Hak de peterselie fijn. Meng alle ingrediënten losjes door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 venkelknol
2 bloedsinaasappels
10 zwarte olijven
5 gr peterselie
½ citroen
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?