Venkel met rijst en linzen
Meer info over Knolvenkel

 

 

 

Dit is een recept van abonnee Elca.

Doe de olie en een klontje boter in de pan, verhit en bak daarin het uitje en de gember. Doe er currypasta bij en bak even mee. Voeg de rijst en linzen toe en bak ook even mee. Voeg de wortel en venkel toe en beetje bij beetje water en kokosmelk. Doe het bouillonblokje en het anijszaad (poeder) erbij.

Zet alles op een laag vuurtje en laat garen. Let erop dat het niet droog kookt. Het is klaar als de rijst zacht is. Breng op smaak met sambal en sojasaus.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

2 venkelknollen, in reepjes
1 wortel of ander gekleurde stevige groente, in blokjes
beetje olie
klontje boter
curry pasta, ongeveer ½ tot 1 eetlepel
1 rood uitje, klein gesneden
1 stukje gember, fijngesneden
1 kopje rijst
1 kopje rode linzen
kokosmelk en water
anijszaad (poeder)
1 bouillonblokje
scheutje sojasaus en wat sambal naar smaak

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?