Venkel-tomaat-linzen traybake

Meer info over Knolvenkel | Tomaten
Een traybake is gemakkelijk te maken en je kunt met heel veel verschillende groenten variëren. Geef je creativiteit de ruimte!

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 venkelknollen
4 tomaten
5 takken tijm
800 gr linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl Dijon mosterd
10 gr peterselie
½ tl sumak
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de stengels van de venkel en snijd de knollen in de lengte in 6 parten. Halveer de tomaten horizontaal. Leg de venkel, tomaat en tijm op een bakplaat. Meng er 2 eetlepels olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en rooster nog 20 minuten. Giet de linzen af en spreid uit op de bakplaat, tussen de groenten. Zet nog 10 minuten in de oven tot de linzen warm zijn.

Snijd de peterselie fijn. Klopt 2 eetlepels olijfolie met de azijn, mosterd, peterselie en sumak door elkaar. Schep de dressing door de groenten en linzen. Breng nogmaals goed op smaak met zout en peper en serveer.

Lekker met feta, zachte geitenkaas of mozzarella erbij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 venkelknollen
4 tomaten
5 takken tijm
800 gr linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl Dijon mosterd
10 gr peterselie
½ tl sumak
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?