Venkelsalade met sinaasappel*
Meer info over Knolvenkel
Doe de venkel, ui, komkommer en radijsjes in een kom. Maak een dressing van de azijn, olijfolie, zout en peper. Maak de salade hiermee aan en doe er de partjes sinaasappel inclusief hun sap bij. Hussel nog even, verdeel de salade over de borden en strooi het venkelgroen erover.

Ingrediënten

1 venkelknol, in zeer dunne plakjes
1 rode ui, gehalveerd en in zeer dunne plakjes
1 komkommer, in dunne plakjes
desgewenst een bos radijsjes, in flinterdunne plakjes
2 el kruiden- of rodewijnazijn
6 el extra vierge olijfolie
zout en peper
4 sinaasappels, gepeld, in partjes verdeeld, de pitjes verwijderd
een beetje venkelgroen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?