Venkelsoep*

Meer info over Knolvenkel

Ingrediënten

400 gram venkelknol met groen
1 sjalotje
1 teentje knoflook
50 gr boter
2 dl droge witte wijn
7,5 dl groentebouillon (1 1/2 blokje)
4 eieren
versgemalen peper
zout

Dit is een recept van abonnee Lieseth.

Snijd de venkelknol in de lengte doormidden en verwijder het fijne groen en houd dit apart. Snijd de venkel in dunne plakjes. Hak het sjalotje samen met de knoflook fijn. Smelt de boter, smoor hier op een laag vuur de venkel samen met het sjalotje en knoflook in, maar niet bruin laten worden. Witte wijn toevoegen. Alcohol iets laten verdampen. 7,5 dl groentenbouillon toevoegen en 15 minuten laten trekken. Eieren intussen 7 minuten koken en koud afspoelen en pellen. Venkelsoep pureren met staafmixer. Eieren heel fijn hakken en aan soep toevoegen. Afmaken met versgemalen peper en eventueel zout. Garneren met wat venkelgroen.

 

Ingrediënten

400 gram venkelknol met groen
1 sjalotje
1 teentje knoflook
50 gr boter
2 dl droge witte wijn
7,5 dl groentebouillon (1 1/2 blokje)
4 eieren
versgemalen peper
zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?