Vichyssoise

Meer info over Prei | Aardappel | Knoflook
Deze aardappel preisoep kan met recht een klassieker genoemd worden. Het recept schijnt al in de 18e eeuw bedacht te zijn door de Franse promotor van de aardappel Antoine-Augustin Parmentier. Vichyssoise wordt daarom ook wel velouté Parmentier genoemd.

Ingrediënten

Warm voorgerecht 6-8 personen:

4-5 preien
450 gr aardappels
1 ui
3 tenen knoflook
3 el olijfolie
1,5 l groentebouillon
125 ml slagroom
10 gr bieslook
zout en peper
Snipper eerst voor deze aardappel preisoep de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Schil de aardappels en snijd in stukken. Was de prei en verwijder de donkergroene stukken. Snijd de rest fijn. Voeg de aardappels en prei toe en roerbak 10 minuten rustig mee, zodat de groenten zacht worden maar niet verkleuren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook nog zo’n 10 minuten tot de groenten goed zacht zijn. Pureer de soep zo glad mogelijk en breng goed op smaak met zout en peper. Houd de soep warm, of warm het opnieuw op wanneer je gaat serveren. Klop de slagroom stijf. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de aardappel preisoep over kommen. Schep een quenelle slagroom op iedere kom soep – Bekijk hier hoe je dat precies doet – en strooi tot slot de bieslook erover. Serveer direct.

Ingrediënten

Warm voorgerecht 6-8 personen:

4-5 preien
450 gr aardappels
1 ui
3 tenen knoflook
3 el olijfolie
1,5 l groentebouillon
125 ml slagroom
10 gr bieslook
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?