Snipper eerst voor deze aardappel preisoep de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Schil de aardappels en snijd in stukken. Was de prei en verwijder de donkergroene stukken. Snijd de rest fijn. Voeg de aardappels en prei toe en roerbak 10 minuten rustig mee, zodat de groenten zacht worden maar niet verkleuren. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook nog zo’n 10 minuten tot de groenten goed zacht zijn. Pureer de soep zo glad mogelijk en breng goed op smaak met zout en peper. Houd de soep warm, of warm het opnieuw op wanneer je gaat serveren.
Klop de slagroom stijf. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de aardappel preisoep over kommen. Schep een quenelle slagroom op iedere kom soep – Bekijk hier hoe je dat precies doet – en strooi tot slot de bieslook erover. Serveer direct.