Vietnamese noedels met vissaus
Meer info over Paksoi

Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de worteltjes in de lengte doormidden en dan in schuine dunne plakjes en de lente-uitjes in ringen. Snijd de paksoi in repen. Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes met de uitgeknepen teentjes knoflook 2 minuten. Voeg eerst de wortel toe en roerbak 3 minuten, voeg dan de bosuitjes en de paksoi toe en roerbak nog eens 3 minuten. Schenk de vissaus of sojasaus en het citroensap erbij en verhit het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de mihoen fijn en verdeel het door het groentemengsel. Warm het geheel goed door.

Ingrediënten

350 gr mihoen
200 gr worteltjes
6 lente-uitjes
1 struik paksoi
2 teentjes knoflook, geperst
1 pak tofureepjes pittig gekruid
3 el olie
5 el vissaus of voor vegetarische variant sojasaus
4 el citroensap
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?