Maak de pindadipsaus door de pindakaas, 1 eetlepel sojasaus, sambal, honing en het sap van de limoen met een vork goed door elkaar te kloppen. Het lijkt eerst even te gaan schiften, maar als je goed doorklopt wordt het weer een glad geheel. Voeg, afhankelijk van de smeuïgheid van je pindakaas, enkele eetlepels water toe zodat je een “dipbare” consistentie bereikt.
Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel en komkommer julienne (luciferdunne reepjes). Vul een ondiepe schaal met water. Dompel een rijstvel onder in het water en leg op een schone plank. Het vel lijkt nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je de vulling erop legt. Leg een paar blaadjes munt en/of koriander in het midden van het vel. Leg ⅛ van de vermicelli, wortel, komkommer en kiemen op de kruiden. Besprenkel met een beetje sojasaus. Vouw de onderkant van het vel zo strak mogelijk om de vulling. Vouw de zijkanten erover naar binnen en rol verder op. Herhaal dit met de overige vellen en vulling. Serveer met de pindadipsaus.