Vietnamese spring-summerrolls met dip

Meer info over Wortelen | Komkommer
Altijd lekker, deze spring/summerrolls. Je kunt naar hartenlust variëren met de vulling. Denk bijvoorbeeld aan dunne plakjes radijs of reepjes mango, bleekselderij, chilipeper, spitskool en gerookte tofu.

Ingrediënten

Lunchgerecht 4 personen met pindadipsaus:

8 rijstvellen ((biologische) supermarkt en toko)
100 gr rijstvermicelli/mihoen
2 wortelen
⅔ komkommer
85 gr gemengde kiemen
koriander en/of munt

Voor de dipsaus:

2 el pindakaas met stukjes
sojasaus
1 tl sambal
1 tl honing
½ limoen

Maak de pindadipsaus door de pindakaas, 1 eetlepel sojasaus, sambal, honing en het sap van de limoen met een vork goed door elkaar te kloppen. Het lijkt eerst even te gaan schiften, maar als je goed doorklopt wordt het weer een glad geheel. Voeg, afhankelijk van de smeuïgheid van je pindakaas, enkele eetlepels water toe zodat je een “dipbare” consistentie bereikt.
Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel en komkommer julienne (luciferdunne reepjes). Vul een ondiepe schaal met water. Dompel een rijstvel onder in het water en leg op een schone plank. Het vel lijkt nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je de vulling erop legt. Leg een paar blaadjes munt en/of koriander in het midden van het vel. Leg ⅛ van de vermicelli, wortel, komkommer en kiemen op de kruiden. Besprenkel met een beetje sojasaus. Vouw de onderkant van het vel zo strak mogelijk om de vulling. Vouw de zijkanten erover naar binnen en rol verder op. Herhaal dit met de overige vellen en vulling. Serveer met de pindadipsaus.

 

Ingrediënten

Lunchgerecht 4 personen met pindadipsaus:

8 rijstvellen ((biologische) supermarkt en toko)
100 gr rijstvermicelli/mihoen
2 wortelen
⅔ komkommer
85 gr gemengde kiemen
koriander en/of munt

Voor de dipsaus:

2 el pindakaas met stukjes
sojasaus
1 tl sambal
1 tl honing
½ limoen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?