Vietnamese vermicellisalade

Meer info over Paksoi | Peper
Hoewel we dol zijn op koken, laten we op hectische avonden ook heus wel eens eten thuisbezorgen. Vietnamese noedelsalades zijn in de zomer favoriet. Als we de tijd hebben, maken we het ook graag zelf. In dit recept vervangen we de gebruikelijke taugé door paksoi.

Ingrediënten

Maaltijdsalade 2 personen:

1 paksoi
6 el rijstazijn
6 el vissaus of 4 el lichte sojasaus
4 el kristalsuiker
2 limoenen
1-2 rode pepers
100 gr vermicelli of glasnoedels
1 wortel
½ komkommer
2 el sesamzaadjes of gehakte pinda’s
200 gr gerookte tofu (wij gebruikten van het merk Taifun, naar wens die met amandel-sesam)
1 el sesamolie
4 takjes munt
4 takjes koriander of Thaise basilicum

Begin met het maken van een dressing. Doe hiervoor de rijstazijn, vissaus, kristalsuiker en sap van de limoenen in een kleine steelpan. Snijd de rode peper(s) fijn en voeg toe. Breng rustig aan de kook zodat de suiker oplost.

Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Schep 8 eetlepels van de hete dressing door de paksoi en zet ten minste 30 minuten weg. Laat de rest van de dressing afkoelen.

Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel in luciferdunne reepjes. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de gerookte tofu in plakken. Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak hierin de tofuplakken in een paar minuten per kant goudbruin.

Verdeel de vermicelli over 2 ruime kommen en schep de overige dressing erdoor. Verdeel de paksoi, wortel, komkommer, tofu, kruiden en sesamzaadjes of pinda erover en serveer.

 

 

 

Ingrediënten

Maaltijdsalade 2 personen:

1 paksoi
6 el rijstazijn
6 el vissaus of 4 el lichte sojasaus
4 el kristalsuiker
2 limoenen
1-2 rode pepers
100 gr vermicelli of glasnoedels
1 wortel
½ komkommer
2 el sesamzaadjes of gehakte pinda’s
200 gr gerookte tofu (wij gebruikten van het merk Taifun, naar wens die met amandel-sesam)
1 el sesamolie
4 takjes munt
4 takjes koriander of Thaise basilicum

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?