Begin met het maken van een dressing. Doe hiervoor de rijstazijn, vissaus, kristalsuiker en sap van de limoenen in een kleine steelpan. Snijd de rode peper(s) fijn en voeg toe. Breng rustig aan de kook zodat de suiker oplost.
Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Schep 8 eetlepels van de hete dressing door de paksoi en zet ten minste 30 minuten weg. Laat de rest van de dressing afkoelen.
Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel in luciferdunne reepjes. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de gerookte tofu in plakken. Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak hierin de tofuplakken in een paar minuten per kant goudbruin.
Verdeel de vermicelli over 2 ruime kommen en schep de overige dressing erdoor. Verdeel de paksoi, wortel, komkommer, tofu, kruiden en sesamzaadjes of pinda erover en serveer.