Vistajine met sperziebonen en amandelen
Meer info over Sperziebonen
Serveer met een couscoussalade. Wij maken bij deze tajine graag een salade met volkoren couscous, gedroogde abrikozen, munt, peterselie en lente-ui.

Ingrediënten

Hoofgerecht 3-4 personen:

400 gr sperziebonen
400 gr cherrytomaten
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember
½ groene of rode peper
een snuf saffraan
600 ml groente- of visbouillon
1 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 el tomatenpuree
5 el amandelschaafsel
1 sinaasappel
1 el honing
400 gr witvisfilet
koriander, ter garnering
zout en peper
Snijd de ui, knoflook, gember en chili fijn. Verhit de olie in een ruime ondiepe pan waar je een deksel voor hebt. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en chili tot glazig. Verhit ondertussen de bouillon en laat de saffraan daarin trekken. Halveer de cherrytomaten en snijd de sperziebonen in stukken van 3-4 centimeter. Maal in een keukenmachine de helft van de amandelen tot een poeder. Rooster het overige amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en zet apart. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Voeg de cherrytomaten, bouillon (inclusief saffraan), amandelpoeder, sap en rasp van de sinaasappel en honing toe. Breng het geheel aan de kook. Laat zo’n 10 minuten pruttelen tot de tomaten uit elkaar vallen en de saus wat dikker wordt. Voeg de sperziebonen toe, dek de pan af en kook 3 minuten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd ondertussen de witvis in grote stukken en bestrooi rondom met zout en peper. Nestel de vis in de saus, dek de pan af en kook de vis in ongeveer 5 minuten net gaar (de exacte kooktijd is mede afhankelijk van de vis die je kiest; kabeljauw heeft bijvoorbeeld een wat langere kooktijd dan pangasius). Serveer de tajine met amandelschaafsel en blaadjes koriander.

Ingrediënten

Hoofgerecht 3-4 personen:

400 gr sperziebonen
400 gr cherrytomaten
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember
½ groene of rode peper
een snuf saffraan
600 ml groente- of visbouillon
1 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 el tomatenpuree
5 el amandelschaafsel
1 sinaasappel
1 el honing
400 gr witvisfilet
koriander, ter garnering
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?