Voorraadkast Barry en Vivian
Ingrediënten
Specerijen:
Zeezout
Zwarte peperkorrels
Roze peperkorrels
Gedroogde kruiden als tijm en rozemarijn
Kurkuma
Saffraan
Laurier
Kerriepoeder
Steranijs
Vanille
Kardemonpeulen
Mosterdzaadjes
Gedroogde chilipepers
Chinese 5-spice
Koekkruiden
Komijn (hele zaadjes en gemalen)
Koriander (hele zaadjes en gemalen)
Venkelzaad
Gemberpoeder
Kruidnagel (heel en gemalen)
Kaneel (stokjes en gemalen)
Ras el Hanout
Garam Masala
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Jeneverbessen
Zwart en wit sesamzaad
Noten en gedroogde vruchten:
Hazelnoten
Amandelen
Pistachenoten
Cashewnoten
Pompoenpitten
Pijnboompitten
Gedroogde abrikozen
Gedroogde cranberries
Blanke en donkere rozijnen
Koelkast:
Tahini
Harissa
Kimchi
Koreaanse chilipasta
Rode en witte miso
Tamarinde
Kappertjes
Verschillende currypasta’s
Oude en jonge kaas
Parmezaanse kaas
Feta
Zachte geitenkaas
Pesto
Tapenade
Gezouten citroenen
Zoetzuur ingelegde wortel en bietjes
Crème fraîche
Volle yoghurt
Melk
Boter
Verse kruiden (in een nat doekje gewikkeld)
En natuurlijk een volle groentelade
Vriezer:
Bladerdeeg
Filodeeg
Wontonvellen
Tuinerwten
Edamme boontjes
Spekreepjes
Spinazie
Fruit in stukjes
Restjes kool in reepjes
Kaffir-limoenblad
Rode en groene chilipepers
Citroengras
Verse gember
Verse laos
Verse kurkuma
Bananenblad
Olie, azijn etc:
Extra vergine olijfolie
Olijfolie om in te bakken
Witte wijnazijn
Rode wijnazijn
Appelciderazijn
Balsamicoazijn
Rijstazijn
Mirin
Sake
Vissaus
Sojasaus
Sesamolie
Mosterd
Verschillende soorten sambal
Mayonaise
Ketchup
Curry
Chili-olie
Zoete chilisaus
Pasta, rijst etc:
Verschillende soorten speltpasta
(Rijst)noedels
Verschillende soorten rijst
Couscous
Bulghur
Quinoa
Parelgort
Risottorijst
Peulvruchten:
Rode linzen
Groene linzen
Bruine linzen
Mungbonen
Blikjes:
Vele verschillende bonen
Tonijn
Ananas
Kikkererwten
Geroosterde paprika
Zongedroogde tomaat
Kokosmelk
Tomatenblokjes
Tomatenpuree
Zoet:
Ahornsiroop
Golden syrup
Honing
Kristalsuiker
Donkere basterdsuiker
Lichte basterdsuiker
En verder:
(Spelt)Bloem
Gedroogd zeewier
Gedroogde paddenstoelen
Maïzena
Bakpoeder
Agar agar
Paneermeel
Tortillawraps
Bouillonblokjes
Eieren
Uien
Knoflook
Het lijkt een hele lijst, maar dat valt mee. Het is heerlijk om te koken vanuit een goed gevulde voorraad- en kruidenkast.
Kook naar eigen idee of met recepten van deze site, succes!
Specerijen:
Zeezout
Zwarte peperkorrels
Roze peperkorrels
Gedroogde kruiden als tijm en rozemarijn
Kurkuma
Saffraan
Laurier
Kerriepoeder
Steranijs
Vanille
Kardemonpeulen
Mosterdzaadjes
Gedroogde chilipepers
Chinese 5-spice
Koekkruiden
Komijn (hele zaadjes en gemalen)
Koriander (hele zaadjes en gemalen)
Venkelzaad
Gemberpoeder
Kruidnagel (heel en gemalen)
Kaneel (stokjes en gemalen)
Ras el Hanout
Garam Masala
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Jeneverbessen
Zwart en wit sesamzaad
Noten en gedroogde vruchten:
Hazelnoten
Amandelen
Pistachenoten
Cashewnoten
Pompoenpitten
Pijnboompitten
Gedroogde abrikozen
Gedroogde cranberries
Blanke en donkere rozijnen
Koelkast:
Tahini
Harissa
Kimchi
Koreaanse chilipasta
Rode en witte miso
Tamarinde
Kappertjes
Verschillende currypasta’s
Oude en jonge kaas
Parmezaanse kaas
Feta
Zachte geitenkaas
Pesto
Tapenade
Gezouten citroenen
Zoetzuur ingelegde wortel en bietjes
Crème fraîche
Volle yoghurt
Melk
Boter
Verse kruiden (in een nat doekje gewikkeld)
En natuurlijk een volle groentelade
Vriezer:
Bladerdeeg
Filodeeg
Wontonvellen
Tuinerwten
Edamme boontjes
Spekreepjes
Spinazie
Fruit in stukjes
Restjes kool in reepjes
Kaffir-limoenblad
Rode en groene chilipepers
Citroengras
Verse gember
Verse laos
Verse kurkuma
Bananenblad
Olie, azijn etc:
Extra vergine olijfolie
Olijfolie om in te bakken
Witte wijnazijn
Rode wijnazijn
Appelciderazijn
Balsamicoazijn
Rijstazijn
Mirin
Sake
Vissaus
Sojasaus
Sesamolie
Mosterd
Verschillende soorten sambal
Mayonaise
Ketchup
Curry
Chili-olie
Zoete chilisaus
Pasta, rijst etc:
Verschillende soorten speltpasta
(Rijst)noedels
Verschillende soorten rijst
Couscous
Bulghur
Quinoa
Parelgort
Risottorijst
Peulvruchten:
Rode linzen
Groene linzen
Bruine linzen
Mungbonen
Blikjes:
Vele verschillende bonen
Tonijn
Ananas
Kikkererwten
Geroosterde paprika
Zongedroogde tomaat
Kokosmelk
Tomatenblokjes
Tomatenpuree
Zoet:
Ahornsiroop
Golden syrup
Honing
Kristalsuiker
Donkere basterdsuiker
Lichte basterdsuiker
En verder:
(Spelt)Bloem
Gedroogd zeewier
Gedroogde paddenstoelen
Maïzena
Bakpoeder
Agar agar
Paneermeel
Tortillawraps
Bouillonblokjes
Eieren
Uien
Knoflook