Voorraadkast Barry en Vivian

Ingrediënten

Specerijen:

Zeezout
Zwarte peperkorrels
Roze peperkorrels
Gedroogde kruiden als tijm en rozemarijn
Kurkuma
Saffraan
Laurier
Kerriepoeder
Steranijs
Vanille
Kardemonpeulen
Mosterdzaadjes
Gedroogde chilipepers
Chinese 5-spice
Koekkruiden
Komijn (hele zaadjes en gemalen)
Koriander (hele zaadjes en gemalen)
Venkelzaad
Gemberpoeder
Kruidnagel (heel en gemalen)
Kaneel (stokjes en gemalen)
Ras el Hanout
Garam Masala
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Jeneverbessen
Zwart en wit sesamzaad

Noten en gedroogde vruchten:

Hazelnoten
Amandelen
Pistachenoten
Cashewnoten
Pompoenpitten
Pijnboompitten
Gedroogde abrikozen
Gedroogde cranberries
Blanke en donkere rozijnen

Koelkast:

Tahini
Harissa
Kimchi
Koreaanse chilipasta
Rode en witte miso
Tamarinde
Kappertjes
Verschillende currypasta’s
Oude en jonge kaas
Parmezaanse kaas
Feta
Zachte geitenkaas
Pesto
Tapenade
Gezouten citroenen
Zoetzuur ingelegde wortel en bietjes
Crème fraîche
Volle yoghurt
Melk
Boter
Verse kruiden (in een nat doekje gewikkeld)
En natuurlijk een volle groentelade

Vriezer:

Bladerdeeg
Filodeeg
Wontonvellen
Tuinerwten
Edamme boontjes
Spekreepjes
Spinazie
Fruit in stukjes
Restjes kool in reepjes
Kaffir-limoenblad
Rode en groene chilipepers
Citroengras
Verse gember
Verse laos
Verse kurkuma
Bananenblad

Olie, azijn etc:

Extra vergine olijfolie
Olijfolie om in te bakken
Witte wijnazijn
Rode wijnazijn
Appelciderazijn
Balsamicoazijn
Rijstazijn
Mirin
Sake
Vissaus
Sojasaus
Sesamolie
Mosterd
Verschillende soorten sambal
Mayonaise
Ketchup
Curry
Chili-olie
Zoete chilisaus

Pasta, rijst etc:

Verschillende soorten speltpasta
(Rijst)noedels
Verschillende soorten rijst
Couscous
Bulghur
Quinoa
Parelgort
Risottorijst

Peulvruchten:

Rode linzen
Groene linzen
Bruine linzen
Mungbonen

Blikjes:

Vele verschillende bonen
Tonijn
Ananas
Kikkererwten
Geroosterde paprika
Zongedroogde tomaat
Kokosmelk
Tomatenblokjes
Tomatenpuree

Zoet:

Ahornsiroop
Golden syrup
Honing
Kristalsuiker
Donkere basterdsuiker
Lichte basterdsuiker

En verder:

(Spelt)Bloem
Gedroogd zeewier
Gedroogde paddenstoelen
Maïzena
Bakpoeder
Agar agar
Paneermeel
Tortillawraps
Bouillonblokjes
Eieren
Uien
Knoflook

Het lijkt een hele lijst, maar dat valt mee. Het is heerlijk om te koken vanuit een goed gevulde voorraad- en kruidenkast.

Kook naar eigen idee of met recepten van deze site, succes!

Ingrediënten

Specerijen:

Zeezout
Zwarte peperkorrels
Roze peperkorrels
Gedroogde kruiden als tijm en rozemarijn
Kurkuma
Saffraan
Laurier
Kerriepoeder
Steranijs
Vanille
Kardemonpeulen
Mosterdzaadjes
Gedroogde chilipepers
Chinese 5-spice
Koekkruiden
Komijn (hele zaadjes en gemalen)
Koriander (hele zaadjes en gemalen)
Venkelzaad
Gemberpoeder
Kruidnagel (heel en gemalen)
Kaneel (stokjes en gemalen)
Ras el Hanout
Garam Masala
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Jeneverbessen
Zwart en wit sesamzaad

Noten en gedroogde vruchten:

Hazelnoten
Amandelen
Pistachenoten
Cashewnoten
Pompoenpitten
Pijnboompitten
Gedroogde abrikozen
Gedroogde cranberries
Blanke en donkere rozijnen

Koelkast:

Tahini
Harissa
Kimchi
Koreaanse chilipasta
Rode en witte miso
Tamarinde
Kappertjes
Verschillende currypasta’s
Oude en jonge kaas
Parmezaanse kaas
Feta
Zachte geitenkaas
Pesto
Tapenade
Gezouten citroenen
Zoetzuur ingelegde wortel en bietjes
Crème fraîche
Volle yoghurt
Melk
Boter
Verse kruiden (in een nat doekje gewikkeld)
En natuurlijk een volle groentelade

Vriezer:

Bladerdeeg
Filodeeg
Wontonvellen
Tuinerwten
Edamme boontjes
Spekreepjes
Spinazie
Fruit in stukjes
Restjes kool in reepjes
Kaffir-limoenblad
Rode en groene chilipepers
Citroengras
Verse gember
Verse laos
Verse kurkuma
Bananenblad

Olie, azijn etc:

Extra vergine olijfolie
Olijfolie om in te bakken
Witte wijnazijn
Rode wijnazijn
Appelciderazijn
Balsamicoazijn
Rijstazijn
Mirin
Sake
Vissaus
Sojasaus
Sesamolie
Mosterd
Verschillende soorten sambal
Mayonaise
Ketchup
Curry
Chili-olie
Zoete chilisaus

Pasta, rijst etc:

Verschillende soorten speltpasta
(Rijst)noedels
Verschillende soorten rijst
Couscous
Bulghur
Quinoa
Parelgort
Risottorijst

Peulvruchten:

Rode linzen
Groene linzen
Bruine linzen
Mungbonen

Blikjes:

Vele verschillende bonen
Tonijn
Ananas
Kikkererwten
Geroosterde paprika
Zongedroogde tomaat
Kokosmelk
Tomatenblokjes
Tomatenpuree

Zoet:

Ahornsiroop
Golden syrup
Honing
Kristalsuiker
Donkere basterdsuiker
Lichte basterdsuiker

En verder:

(Spelt)Bloem
Gedroogd zeewier
Gedroogde paddenstoelen
Maïzena
Bakpoeder
Agar agar
Paneermeel
Tortillawraps
Bouillonblokjes
Eieren
Uien
Knoflook
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?