Waldorfsalade*
Meer info over Bleek(groen)selderij

Snijd de appels in vieren. Snijd het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in niet te dikke wigvormige stukken. Schep de stukken appel in een grote kom om met de bleekselderij en de walnoten. Klop in een kommetje de mayonaise en de zure room door elkaar. Schep het selderijmengsel om met deze dressing. Maak de dressing op smaak met zout, peper en eventueel een beetje mosterd. Serveer bijv. op een blaadje ijsbergsla en bestrooi met tuinkers.

 

Ingrediënten

2 rode appels
1 grote groene appel
1 1/2 stengel bleekselderij
3 el walnoten
2 el mayonaise
1 el zure room
zout, peper en mosterd
voor het serveren eventueel ijsbergsla en/of tuinkers

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?