Warme artisjoksalade
Meer info over Artisjokken

Verwijder de taaie buitenste bladeren van de artisjokken tot u bij de lichtgroene bladeren komt. Snijd halverwege de taaie bladeren aan de bovenkant van de artisjok af. Snijd de stelen tot op 4 cm af en schil ze dun. Halveer elke artisjok in de lengte en verwijder het hooi met een theelepel . Wrijf met een citroen over de artisjokken terwijl u ermee bezig bent en doe ze naderhand in een kom koud water met het citroensap van deze citroen, om te voorkomen dat ze bruin worden. Doe de artisjokken in een grote pan kokend water en leg er een bord of een vuurvaste kom op, zodat ze onder water blijven, en kook ze 15 minuten, of tot ze zacht zijn: een spies moet makkelijk door het dikste deel van de artisjok gaan. Laat de artisjokken uitlekken en halveer ze nogmaals. Maak een dressing door de knoflook, suiker, mosterd, citroenschil en het citroensap in een kan te mengen. Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en klop met een vork de olie erdoor. Giet de dressing over de artisjokken en strooi basilicum en parmezaanse kaas erover.

Ingrediënten

4 jonge artisjokken
50 gr geschaafde parmezaanse kaas
30 gr basilicum, gescheurd
1 citroen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 tl suiker
1 tl dijonmosterd
2 tl fijngehakte citroenschil
60 ml citroensap
80 ml extra vergine olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?